Noord-Veluwe

Lichaam van vader gevonden na kanodrama op Veluwemeer

Een traumahelikopter boven het Veluwemeer
Een traumahelikopter boven het Veluwemeer © NWVfoto/NewsUnited
NUNSPEET - Het lichaam van de vader van het Duitse gezin dat vermist raakte bij een kanotocht, is aangetroffen in het Veluwemeer. De man is overleden, meldt de politie vrijdag.
Het lichaam werd donderdagavond rond 22.00 uur aangetroffen in het meer. Aan het eind van de middag werd de moeder al uit het water gehaald. Er is nog geprobeerd haar te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.
Hun 7-jarige dochter werd na het ongeluk met de kano aangetroffen op een boei. Zij ligt in het ziekenhuis.

Nog geen contact met familie

Er wordt vrijdag nog gezocht naar een tweede kind. De zoekactie bestaat volgens een woordvoerder van de politie uit dreggen. Naast hulpdiensten op het water worden vrijdag ook de helikopter en speurhonden ingezet. De kans dat het kind het ongeluk heeft overleefd, is volgens de hulpdiensten heel klein.
Volgens de eerste berichten van de kustwacht gaat het om een 5-jarig meisje. De politie kan dat om privacyredenen nog niet bevestigen. "We hebben nog geen contact gehad met de familie", aldus een woordvoerder.

Oorzaak van kanodrama nog onduidelijk

Onduidelijk is nog waardoor het gezin in problemen kwam. Volgens een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is het niet onverantwoord om op het Veluwemeer te kanoën. "Er zijn daar in het verleden niet indrukwekkend veel dodelijke ongevallen met een kano gebeurd."
De politie doet onderzoek naar de toedracht.