Noord-Veluwe

Kanodrama op Veluwemeer: zoektocht naar kind hervat

Onder meer met reddingsboten wordt naar de twee drenkelingen gezocht.
Onder meer met reddingsboten wordt naar de twee drenkelingen gezocht. © Gert-Jan Rekers/RTV Nunspeet
NUNSPEET - Het zoeken naar kind dat vermist raakte na een ongeluk tijdens het kanovaren, gaat vrijdagochtend verder. Het lichaam van de moeder en vader werden donderdag al gevonden. Een 7-jarig meisje overleefde het drama en ligt in het ziekenhuis.
De zoekactie vrijdag bestaat volgens een woordvoerder van de politie uit dreggen. De kans dat het kind het ongeluk heeft overleefd, werd donderdag al beschouwd als klein. De zoektocht werd stilgelegd toen het te donker werd.
Een politiehelikopter heeft in de nacht van donderdag op vrijdag tijdens een surveillancevlucht nog zo'n 20 minuten gezocht boven het gebied.

Snellere boot

Onduidelijk is nog waardoor het gezin in problemen kwam. Aangenomen wordt dat ze één kano hebben gehuurd en die door onbekende reden water heeft gemaakt, "bijvoorbeeld door een snellere boot die langs kwam varen", of dat de kano is omgeslagen, zei een woordvoerder van de kustwacht eerder.
De gezinsleden droeg geen reddingsvesten. Dit is overigens ook niet verplicht in een kano.

Eilanden

De hulpdiensten werden donderdag rond 15.00 uur gewaarschuwd dat een kind te water was geraakt. Vervolgens werd het 7-jarige meisje uit het gezin gevonden op de boei.
Rond 15.40 uur werd het lichaam van de moeder gevonden en uit het water gehaald bij het eiland De Ral. Er is nog geprobeerd haar te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De kano werd aangetroffen nabij het eiland De Snip. Beide eilanden liggen midden in het meer.
Volgens de politie werd snel duidelijk dat nog meer mensen in het water lagen. Daarop is met onder meer helikopters en reddingsboten gezocht naar de vader en het andere kind. Ook werd gebruikgemaakt van een sonar, waarmee kan worden gekeken of een lichaam onder water ligt. Het lichaam van de vader werd donderdagavond rond 22.00 uur aangetroffen in het meer.
Bekijk de zoektocht van donderdag:
Gezin slaat overboord op Veluwemeer