Rijk van Nijmegen

'Steekincident' bij Vierdaagsefeesten in Nijmegen blijkt handgemeen

Onrust na een vermeend steekincident in het centrum van Nijmegen
Onrust na een vermeend steekincident in het centrum van Nijmegen © Persbureau Heitink
NIJMEGEN - In Nijmegen was in de nacht van woensdag op donderdag toch geen sprake van een derde steekincident tijdens de Vierdaagsefeesten. In de Molenstraat in het centrum van de Waalstad zou een jongeman in zijn gezicht zijn gestoken, maar volgens de politie gaat het om een handgemeen tussen twee mensen.
Getuigen hadden gezien dat een man in zijn gezicht was gestoken, maar er was volgens de politie geen sprake van een steekwapen. Het slachtoffer raakte lichtgewond en is ter plekke behandeld door ambulancepersoneel.
Eerder deze week was er wel twee keer sprake van een steekincident na de Vierdaagsefeesten. In de nacht van zaterdag op zondag was het raak op de Parkweg. Twee mannen zijn daarvoor aangehouden. In de nacht van maandag op dinsdag is een 18-jarige verdachte aangehouden na een steekincident in een kroeg in het centrum.

Molenstraat

Volgens de politie is het opvallend dat na afloop van de Vierdaagsefeesten veel mensen naar de Molenstraat gaan om daar verder te feesten. "Dat brengt extra drukte en overlast mee", zegt politiechef Hans Teunissen in een schriftelijke reactie. "Als politie zetten we daar meer mensen op in en verplaatsen politiemensen zich vanaf locaties waar de drukte afneemt, naar de Molenstraat en directe omgeving."
Drukte in de Molenstraat tijdens de Vierdaagsefeesten
Drukte in de Molenstraat tijdens de Vierdaagsefeesten © Persbureau Heitink
Volgens Teunissen is er gezien de hoeveelheid bezoekers van de Vierdaagsefeesten sprake van relatief weinig incidenten en aanhoudingen. "De aantallen aanhoudingen zijn er niet meer dan tijdens een gemiddelde horecanacht en zijn doorgaans voor relatief kleine vergrijpen zoals belediging of zakkenrollen. Voor dat laatste hebben we zes mensen aangehouden de afgelopen dagen. Ook zien we in aantallen geen verschil met eerdere edities van de Vierdaagsefeesten, die bekendstaan als het grootste publiekelijk toegankelijke evenement van Nederland."