Rivierengebied

Zanger van Lief Klein Konijntje overleden

In 2017 was had Henkie de best bekeken muziekclip van alle Gelderse artiesten.
In 2017 was had Henkie de best bekeken muziekclip van alle Gelderse artiesten. © Omroep Gelderland
ELST - Henk Leeuwis - beter bekend als zanger Henkie - is op 77-jarige leeftijd overleden. De inwoner van Elst was bekend van zijn zomerhit Lief Klein Konijntje.
Zijn zoon meldt het overlijden op Facebook. "Hij was niet alleen mijn pa, maar ook mijn allerbeste vriend", aldus Marco Leeuwis. "Er komt een zware tijd aan en ik zal hem ongelooflijk gaan missen."
In 2006 werd hij bekend in Nederland en België met zijn hit Lief Klein Konijntje. In 2017 was hij hij de Gelderse artiest met de meeste views op YouTube. Inmiddels is de videoclip van zijn nummer al meer dan 23 miljoen keer bekeken.

'Slaap zacht, Henkie'

Op Youtube reageren al verschillende mensen op zijn overlijden. "Slaap zacht, Henkie. Hij is voor veel van ons een deel van onze jeugd geweest. Dat zal nooit vergeten worden", laat iemand onder de naam IK ben Geit weten. René vult aan: "Rust zacht Henk, bedankt voor de muziek."
Daan: "Voor altijd een jeugdheld." Dat vindt ook Priscilla, die hem 'legend' noemt. Katrien laat weten: "Het is zo jammer dat hij er niet meer is."