Noord-Veluwe

Auto aan gort na diefstal brandstof: 'Niet voor eigen rechter spelen'

Zo zag de auto eruit na de vernieling.
Zo zag de auto eruit na de vernieling. © Privebeeld
EDE - Een opmerkelijke situatie op bedrijventerrein A12 in Ede, in de nacht van maandag op dinsdag. Brandstofdieven werden op heterdaad betrapt door de eigenaar en een 21-jarige Edenaar is aangehouden door de politie. Niet veel later is de auto waarmee hij kwam aanrijden vernield.
De politie doet momenteel onderzoek naar zowel de brandstofdiefstal als de vernieling van de auto. Van brandstofdiefstal is aangifte gedaan, maar de politie wil niet bevestigen dat ook van vernieling aangifte is gedaan. Wel hebben ze de betrokkenen op het oog. "Hoewel we de emotie begrijpen is het natuurlijk nooit de bedoeling dat er voor eigen rechter wordt gespeeld", zegt een woordvoerder daarover.

'Duizenden euro's aan schade'

De eigenaar van het bedrijf laat aan Omroep Gelderland weten veel last te hebben van de diefstal. Het is namelijk niet de eerste keer dat dit gebeurde. "De laatste twee weken is het acht keer gebeurd. Er is zeker voor duizend liter aan brandstof gestolen." Volgens hem is er op meerdere plekken toegeslagen. "En op camerabeelden konden we ook zien wie het zijn."
Hij vervolgt: "Er zijn ook meerdere dingen vernield. De schade loopt op tot bijna 6000 euro." Het bedrijf heeft dan ook een rekening opgesteld voor de brandstofdieven. "We weten vrij zeker dat de aangehouden man geholpen werd door een tweede persoon." Die persoon is nog niet aangehouden door de politie, want het onderzoek naar de diefstallen loopt nog.
Dat er mogelijk juridische stappen tegen het bedrijf zullen volgen, verbaast de eigenaar niet. "Ik weet ook dat je niet voor eigen rechter mag spelen. Die vent zal er wel geld voor krijgen, dat de auto is vernield." Hij denkt wel dat het klaar is met het stelen van brandstof. "Maar ik heb ook een voorgevoel dat we nog niet het laatste hebben gezien van deze zaak."
De naam van de eigenaar van het bedrijf is bekend bij de redactie. Vanwege de privacy van de man is besloten zijn naam in dit artikel achterwege te laten.