Arnhem en omstreken

Man steekt huisgenoot dood met 43 messteken

De rechtbank in Arnhem.
De rechtbank in Arnhem. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het Openbaar Ministerie heeft veertien jaar celstraf en tbs geëist tegen een 29-jarige man. Hij wordt verdacht van de moord op zijn 25-jarige huisgenoot.
Het ging mis op 28 augustus 2021 in Arnhem. De verdachte zou volgens de officier van justitie het slachtoffer met 43 messteken hebben gedood. Vanaf het begin zei de man dat hij heeft gestoken, maar gaf aan zich te moeten verdedigen.

Diepe steekwonden

Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van opzet en van voorbedachte rade. Zo heeft de verdachte een mes ergens vandaan gehaald, handschoenen aangetrokken en een deken strak om het hoofd van het slachtoffer gewikkeld.
Het slachtoffer had volgens de officier van justitie geen schijn van kans. De patholoog heeft steekwonden vastgesteld tot wel 14 centimeter diep.

Waaromvraag

De verdachte heeft nooit duidelijkheid gegeven op de waaromvraag. “Een vader en moeder die hun oudste zoon moeten missen. Zijn broers en zussen die hun lieve en hulpvaardige broer kwijt zijn. Een gezin dat nooit meer compleet is", aldus de officier van justitie.
De rechtbank in Arnhem doet op 2 augustus uitspraak.