Rivierengebied

Man vrijgesproken van moord op Carolien

Het politieonderzoek in Beneden-Leeuwen.
Het politieonderzoek in Beneden-Leeuwen. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De rechtbank spreekt een 44-jarige man uit Tiel vrij van moord op zijn vrouw Carolien. De Tielenaar stond dinsdag terecht in de rechtbank.
Na onderzoek bleek dat Carolien een enorme hoeveelheid GHB in haar lichaam had en dat zij onder meer alcohol had gebruikt. Het Openbaar Ministerie eiste vorige maand 12 jaar cel en ging uit van doodslag omdat er ook letsel te zien was op het lichaam van Carolien.
De rechtbank vindt het aannemelijk dat er sprake is geweest van een ongeluk, waarbij de man de vrouw vastpakte en daarbij onbedoeld haar hals zo krachtig samendrukte, waardoor zij is gestikt.

Reanimeren had geen zin

De Tielenaar meldde op 9 april 2020 dat zijn vrouw, in hun woning in Beneden-Leeuwen, buiten bewustzijn leek en dat hij haar middenrif niet meer op en neer zag gaan. Nadat de man het alarmnummer had gebeld waren de politie en ambulance snel ter plaatse. Maar, de ambulancemedewerkers gaven aan dat reanimatie geen zin meer had. De vrouw was overleden.
De rechtbank in Arnhem concludeert dat Carolien is overleden doordat de man haar hals heeft samengedrukt, wat leidde tot een zuurstofgebrek in de hersenen. Ook het gebruik van extreem veel GHB in combinatie met alcohol droeg bij aan haar overlijden.

Zie ook: