Rijk van Nijmegen

Vrijwilligers Rode Kruis om hitte dagje in Goffertstadion

Vrijwilligers aan de slag in Nijmegen.
Vrijwilligers aan de slag in Nijmegen. © ANP
NIJMEGEN - Het Rode Kruis brengt vanwege de hitte dinsdag zo'n 400 vrijwilligers die helpen bij de Nijmeegse Vierdaagse onder in het Goffertstadion. De vrijwilligers verblijven overdag in de businessclub van het stadion, waar gekoelde ruimtes zijn.
In de Stadsschouwburg, waar de vrijwilligers normaal gesproken verblijven tijdens de Vierdaagse, zijn er volgens een woordvoerster van het Rode Kruis niet genoeg voorzieningen om iedereen dinsdag van koelte te voorzien. Er worden temperaturen van rond de 40 graden verwacht.
Het wandelevenement zou diezelfde dag eigenlijk van start gaan, maar de organisatie heeft de eerste marsdag geschrapt vanwege de hitte. Daardoor hebben veel vrijwilligers, van wie de meesten in medische hulpposten langs de route worden ingezet, dinsdag weinig te doen, aldus de woordvoerster. NEC bood aan een handje te helpen met geschikt onderdak
Bij de Vierdaagse helpen volgens de woordvoerster ongeveer 650 Rode Kruis-vrijwilligers mee. Veel van hen zijn volgens de hulporganisatie maandag al naar Nijmegen gekomen. Daar was om gevraagd door het Rode Kruis, omdat reizen op dinsdag door de hitte mogelijk vertraging kan opleveren.