Rijk van Nijmegen

Radboudumc loopt over en zegt opnames af

Het Radboudumc heeft de handen vol aan acute zorg.
Het Radboudumc heeft de handen vol aan acute zorg. © ANP
NIJMEGEN - Het Nijmeegse Radboudumc zegt veel geplande opnames af wegens drukte. Dat komt onder meer door het toegenomen aantal coronagevallen, de Vierdaagsefeesten en de hitte van deze week. Het ziekenhuis meldt maandag de handen vooral vol te hebben aan spoedzorg.
Corona zorgt in Nijmegen ook voor uitval van zorgmedewerkers. Het ziekenhuis wijst bovendien op het begin van de zomervakantie, waardoor gaten in roosters niet altijd zijn te vullen. Een "samenloop van verschillende omstandigheden", noemt het Radboudumc de situatie.

'Gaat ons aan het hart'

Om zeker te zijn van de juiste acute zorg, stelt het universitaire ziekenhuis opnames uit die gepland staan en die medisch gezien kunnen worden opgeschoven. "Dat gaat ons aan het hart, omdat we weten hoe lang sommige patiënten al wachten op hun opname", schrijft het ziekenhuis.

Wel of geen bericht

Als een opname niet doorgaat, krijgt een patiënt daar een bericht over. Dat kan zelfs op het allerlaatste moment zijn, klinkt de waarschuwing. Wie niets hoort, kan gewoon terecht voor een geplande opname.