Rijk van Nijmegen

Wandelaars beginnen tóch aan eerste etappe 4Daagse

Ook deze mannen zijn dinsdagochtend gestart
Ook deze mannen zijn dinsdagochtend gestart © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Hoewel de eerste dag van de Nijmeegse 4Daagse officieel is geschrapt vanwege de hitte, is een onbekend aantal wandelaars vannacht toch gestart. De marsleiding deed afgelopen weekend een dringend beroep op de deelnemers om deze dinsdag niet te gaan lopen, maar wandelaars laten zich daardoor niet weerhouden.
De organisatie besloot afgelopen weekend dat wandelen bij temperaturen van 38 graden niet veilig is. De eerste officiële wandeldag door de Betuwe gaat daarom niet door. Maar groepen wandelaars begonnen vannacht op de Nijmeegse Wedren toch aan hun wandeling van maximaal 50 kilometer.
Zie hier hoe de wandelaars aan hun tocht begonnen.
Wandelaars beginnen tóch aan eerste etappe 4Daagse
De route voert via onder meer Valburg en Elst naar Arnhem en Huissen, om dan via Bemmel weer terug naar Nijmegen te keren. Meerdere wandelaars zeggen vooral de laatste kilometers over de Waalbrug heel bijzonder te vinden.

'Ik ben er helemaal op ingesteld'

De 70-jarige Pieter uit Berg en Dal begon dinsdagochtend in alle vroegte 'gewoon' aan de 50 kilometer. Niet lopen was voor hem geen optie. "Ik ben er helemaal op ingesteld. Ik kan ook helemaal niet slapen", vertelt de wandelaar nadat hij is aangekomen in het centrum van Elst.
Pieter uit Berg en Dal
Pieter uit Berg en Dal © Omroep Gelderland
De eerste pijntjes beginnen al op te spelen. "Ik heb een pijnscheut in mijn knie. Ik heb er net verkoelende gel opgesmeerd. Als ik meer last krijg, neem ik wel paracetamol."

'Het is nu nog heerlijk'

Ook Marcel uit Lent heeft het dringende advies van de marsleiding om niet te gaan lopen naast zich neergelegd. "Ik ben om 3.00 uur gestart. Dat is een uur eerder dan de gebruikelijke tijd voor de 50 kilometer. Bewust vanwege de hitte."
Ook gunt hij zichzelf vandaag een iets kortere tocht. "Ik loop de 40 kilometer. Ik hoop dan rond 11.00 uur weer terug te zijn op de Wedren in Nijmegen", zegt Marcel terwijl hij de zon ziet opkomen in Elst. "Het is nu nog heerlijk. Het is volgens mij nog geen 20 graden. Dus ik geniet zo nog even van een boterhammetje en ga dan weer door.
Eerder lieten horecaondernemers langs de route al weten ondanks de afgelasting gewoon een feestje te willen vieren.
Zie ook: