Rijk van Nijmegen

'Zandkastelen bouwen, waterskiën', dit doen lopers 4Daagse morgen wél

NIJMEGEN - Eigenlijk zouden zo'n 40.000 wandelaars dinsdag van start gaan bij de Nijmeegse 4Daagse. Maar nu de eerste etappe is afgelast wegens de hitte maken de wandelaars hele andere plannen, zo vertellen ze in Nijmegen.
"Nu gaan we maar naar het strand", zegt Femke. "We hebben bij onze camping een meer, kunnen we mooi een extra dag je uitrusten. Dat is ook wel nodig, want we hadden vannacht maar vier uurtjes slaap."
"Maar ik vind het wel verstandig dat ze de dag hebben afgelast", zegt Ramon. Franda vult hem aan. Met die hitte moet je dan maar even rustig aan doen. Je kunt ook niet anders." "Maar we hebben wel waterski's, dus misschien kunnen we dat nog doen", zegt Femke. "Of spelletjes spelen." Ramon: "Of we gaan zandkastelen bouwen."
Ramon, Franda en Femke.
Ramon, Franda en Femke. © Omroep Gelderland

'Even zwemmen en de stad in'

Voor Mireille is deze Vierdaagse de eerste. Maar nu loopt ze dus alleen geen vier dagen. "Ik ben er best blij mee hoor", lacht ze. "Nu ga ik morgen nog maar even zwemmen en de stad in. Even een terrasje pakken. Ik neem het er gewoon van hoor."
Ze loopt de Vierdaagse met Mandy, die hem al twaalf keer liep. Zij heeft dan ook wel wat tips voor mensen die morgen niet hoeven te lopen. "Ga gewoon even relaxen en er heel veel zin in hebben. Ik ga misschien ook even voorslapen, want de eerste nacht slaap ik nooit echt heel goed."

'Parijs is nog ver'

Rusten vindt Paul ook een goed plan. "Parijs is nog ver, zei wielrenner Joost Zoetemelk altijd. Dus rusten is een goed plan, het kan je altijd nog tegenvallen in de rest van de week."
Een goed bedoeld advies, maar Paul gaat zich er niet helemaal aan houden, vertelt Karin. Die met hem meeloopt. "We gaan wel vroeg opstaan voor een klein wandelingetje." "Toch nog een beetje oefenen en in het ritme komen", zegt Paul. "We moeten toch die spieren in beweging houden."
Helaas gaat dat wandelingetje morgen dus niet door Elst, zegt Karin. "Dat is wel een dubbel gevoel. Ik snap dat ze hem hebben afgelast, want ik zag ook wel op tegen de hitte. Maar in Elst kennen we veel mensen, het is namelijk de gemeente waar we in wonen. Dat is dus wel jammer."
Karin en Paul.
Karin en Paul. © Omroep Gelderland

'Geen alternatieve Vierdaagse'

Er gaan geluiden dat sommige wandelaars dinsdag toch gewoon gaan lopen. Maar dat geldt zeker niet voor Jan. "Nee, ik ga er geen alternatieve Vierdaagse van maken. Ik blijf morgen lekker rustig thuis. Het wordt 40 graden, ik ga lekker dicht bij mijn vijver zitten. Dan haal ik daar de verkoeling wel."
Zie ook: