Gelderse Vallei

Wageningse (52) overleden na val van berg in Noorwegen

Hulpdiensten bij de berg in Noorwegen.
Hulpdiensten bij de berg in Noorwegen. © Ingvar Skattebu/Oppland Arbeidersblad
WAGENINGEN - Bij een noodlottig ongeval in Noorwegen is een 52-jarige vrouw uit Wageningen omgekomen. Ze viel vrijdagavond tijdens een wandeling van een berg.
Het ongeval gebeurde op de Mefjellet, een berg in het westen van Noorwegen waar veel mensen wandelen. Een wandelaar zou hebben gezien hoe ze tientallen meters naar beneden viel. Volgens Noorse media kwamen een reddingshelikopter, traumahelikopter en andere hulpdiensten ter plaatse, maar mocht de hulp niet meer baten.

Bekende yogaleraar

De vrouw runde een yogacentrum in Wageningen. Samen met haar partner bouwde ze onlangs de schuur van een boerderij in Noorwegen om tot yogaruimte. Daar zou ze deze zomer de eerste retraite aanbieden.
Volgens Jolanda Qualm uit Wageningen, met wie ze de yogaretraite organiseerde, was het haar wens om over een aantal jaar naar Noorwegen te verhuizen. “Ze was de drijvende kracht achter dit avontuur. Ze was ook een heel belangrijk persoon in de yogakringen”, vertelt zij.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten op de hoogte te zijn van het overlijden van de vrouw. Volgens een woordvoerder gaat het om een noodlottig ongeval en verleent het ministerie consulaire bijstand.