Achterhoek

Snelle geniet van Zwarte Cross: 'Ik ben een trotse Gelderlander'

Rapper Snelle met leden van De Lieve Jongens Band.
Rapper Snelle met leden van De Lieve Jongens Band. © Omroep Gelderland
LICHTENVOORDE - Het publiek op de Zwarte Cross genoot vrijdagavond intens van het optreden van rapper Snelle. De 26-jarige zanger uit Gorssel scoorde de voorbije jaren meerdere hits, maar stond pas voor de tweede keer op het podium in Lichtenvoorde.
De eerste keer dat hij er was, dateert alweer van vier jaar geleden. "Het was een soort hiphopstage", herinnert Lars Bos, zoals Snelle in werkelijkheid heet, zich nog. "Dat was echt één groot gekkenhuis, maar nog niet zo'n gekkenhuis als deze editie."

Stofwolk van het springen

Snelle trad vrijdag op met De Lieve Jongens Band en genoot zelf ook zichtbaar van zijn act. "Op een gegeven moment zagen we een stofwolk ontstaan, van al dat springen dat het publiek deed. Dat was het moment waarop we elkaar aankeken en tegen elkaar zeiden: volgens mij hebben ze het leuk. Dat was echt vet", blikte Snelle na afloop van zijn optreden terug.
Bekijk hier het interview met Snelle na afloop van zijn optreden:
Snelle geniet van Zwarte Cross: 'Ik ben een trotse Gelderlander'
Snelle zong vrijdagavond meerdere bekende liedjes uit zijn repertoire, zoals In mijn bloed en Reünie. Ook bundelde hij de krachten met Suzan en Freek, met wie hij samen de Achterhoek bezong. Want de rapper is niet vergeten waar hij vandaan is gekomen en waar zijn roots liggen. "Ik woon in Gelderland en ben trots op Gelderland, en op de Zwarte Cross", maakte hij duidelijk.
Na zijn optreden was de rapper nog niet van plan snel te vertrekken. "Een paar van ons blijven hier slapen en ik denk dat we er nog wel een poar neem'n", zei hij lachend.
Kijk een stukje van het optreden van Snelle met Suzan en Freek terug:
Snelle met Suzan en Freek op de Zwarte Cross