Rijk van Nijmegen

Boeren rijden toeterend op trekkers langs woningen Bruls en Jetten

Protest boeren op het Nijmeegse Keizer Karelplein.
Protest boeren op het Nijmeegse Keizer Karelplein. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Boeren zijn woensdagavond al toeterend op trekkers door Nijmegen en omgeving getrokken. Ze reden onder meer langs de huizen van burgemeester Hubert Bruls en klimaatminister Rob Jetten. De politie was aanwezig om de boeren in de gaten te houden.
Voor het huis van Bruls waren meerdere agenten aanwezig, onder meer op de motor. Het is niet bekend waarom de demonstranten naar het huis van de burgemeester reden. Mogelijk omdat hij vorige week heeft gezegd dat hij geen boeren op trekkers op de parcoursen van de 4Daagse zal toestaan.
De 4Daagse is volgende week en een boerenactiegroep opperde het idee om tijdens de intocht op vrijdag met tractoren langs de route te gaan staan.

Woning Jetten permanent beveiligd

Het huis van Jetten wordt permanent beveiligd vanwege de boerenacties. De klimaatminister ligt al langer onder vuur van de boeren, vanwege de stikstofplannen van het kabinet.
Voordat de boeren langs de woningen reden, trokken ze door Nijmegen-Oost. Volgens de politie is er niemand aangehouden en reden de boeren al toeterend door de straten om daarna weer te vertrekken.