Rijk van Nijmegen

Ravage op busstation Nijmegen heeft mogelijk gevolgen voor 4Daagse

De ravage wordt opgeruimd
De ravage wordt opgeruimd © Persbureau Heitink
NIJMEGEN - Het ongeval met de takelwagen op het busstation in Nijmegen komt op een vervelend moment. Volgende week moeten de perrons veel reizigers verwerken vanwege de 4Daagse en het is nog maar de vraag of de schade dan is hersteld. "Nu kan niemand op de bus stappen."
De vrachtwagen, die reclameborden voor de Vierdaagse vervoerde, ramde woensdagochtend de constructie met informatieborden boven de perrons. "Dit ziet er niet goed uit", stelt Martijn Mentink als hij de schade ziet. Mentink is directeur van vervoersorganisatie Breng. Volgens hem is het 'DRIS-paneel' behoorlijk ontwricht. "Er zijn ook vier bussen beschadigd, maar er zijn geen gewonden. Daar zijn we blij mee."
DRIS staat voor dynamisch reizigersinformatiesysteem. De panelen hangen boven de haltes en laten reisinformatie zien. Door de klap is de ijzeren constructie krom en alle dragende glaspanelen op de instapplekken zijn kapot. De stellage rust nu als het ware op de vrachtwagen, zo stelt een verslaggever van Omroep Gelderland ter plaatse.

Op tijd klaar voor 4Daagse?

Breng doet er alles aan om het busstation voor de 4Daagse weer open te hebben, maar Mentink kan nog niet zegen of dat gaat lukken. "We willen dat de ravage zo snel mogelijk wordt opgeruimd. Over een paar dagen begint de 4Daagse. Dat evenement brengt grote hoeveelheden passagiers met zich mee. Nu kan niemand op de bus stappen."
Niemand staat op met het idee om een busstation kapot te rijden
Reizigers die de bus moeten pakken, kunnen momenteel vlak bij het station opstappen. "Er is al veel geregeld en de bussen kunnen doorrijden. Het was een ongeluk en de chauffeur van de vrachtwagen is opgevangen. Hij is erg geschrokken. Niemand staat natuurlijk op met het idee om een busstation kapot te rijden.", stelt Mentink. "Ik ga ervan uit dat we het allemaal georganiseerd krijgen en het voor de 4Daagse is opgeruimd."
Een toeschouwer betwijfelt dat. "De hele stellage zal vervangen moeten worden", zegt hij. "Het is niet zo handig van die chauffeur", voegt een andere reiziger daar nog aan toe.
Update: Een woordvoerder van Breng laat weten dat de ravage in de nacht van woensdag op donderdag moet zijn opgeruimd en dat donderdag de dienstregeling weer normaal verloopt. De gemeente Nijmegen meldt dat de DRIS-panelen worden verwijderd en niet voor de 4Daagse terugkomen. Het algemene bord met reizigersinformatie in de stationshal werkt vanaf donderdag weer en moet reizigers van de benodigde info voorzien, zo stelt de gemeente.
Kijk naar beelden van de ravage op het busstation:
Tankwagen veroorzaakt ravage op busstation