Rijk van Nijmegen

Hoe gaat het met de dakloze Marco uit Nijmegen?

De dakloze Marco uit Nijmegen
De dakloze Marco uit Nijmegen © Beeldbrengers
NIJMEGEN - Als Nijmegenaar ken je vast Marco Luyer. Hij is een bekend gezicht bij de Albert Heijn in het centrum van de Waalstad. Maar sinds enkele maanden kennen mensen ook het verhaal achter Marco zijn dakloosheid.
Lyke Verfaille en Joyce Dijkstra maakten de documentaireserie Buitenstaanders, dakloos in Nijmegen waarin zij in de wereld van dakloosheid doken. Marco, Ashley, Leandro en Thijmen vertelden openhartig over hun dakloze bestaan. Hoewel ze alle vier op straat zijn beland, lopen hun verhalen sterk uiteen.

'Heel veel respect voor Marco'

De afleveringen werden veel bekeken en maakten veel los. Online werden er honderden reacties gegeven. Zoals ook op het verhaal van Marco waar Naomy op YouTube op reageerde: "Jammer dat mensen deze schade moeten doorstaan, heel veel respect voor Marco". Ook Bartkl reageerde: "Goed werk zeg. Interessant om het verhaal achter zo'n bekende Nijmegenaar te zien. Ontroerend verhaal wel, maar fijn dat Marco het heeft kunnen delen."
Lyke en Joyce besloten daarom om de dakloze Nijmegenaar op te zoeken om te vragen hoe het nu met hem gaat.
Kijk naar het interview met Marco:
Documentairemakers Joyce en Lyke bezoeken Marco
Heb je de documentaire over Marco nog niet gezien? Dat kan hier.
'Buitenstaanders, dakloos in Nijmegen' is een productie van Gelders mediaplatform Beeldbrengers. In elke aflevering gaat Joyce of Lyke op pad met één van de (ex)daklozen terwijl de ander langsgaat bij een professional die met deze doelgroep werkt. Hoe kijkt de hulpverlening naar dit groeiende maatschappelijk probleem? Hoe ziet een dakloos leven eruit in Nijmegen en hoe komt iemand in deze situatie terecht?