Noord-Veluwe

Foto relschopper boerenprotesten online gezet

Het protest in Hierden.
Het protest in Hierden. © Persbureau Heitink
HIERDEN - De politie heeft maandag de foto van de laatst gezochte verdachte van boerenrellen in Hierden openbaar gemaakt. Dit was een protest bij het huis van minister Christianne van der Wal. Tien andere verdachten hebben zich inmiddels gemeld. Op deze manier hoopt de politie dat de man zich alsnog meldt.
De rellen waren eind juni. Op 1 juli kondigde de politie aan dat ze foto's van de verdachten online zouden zetten. Na dat dreigement hebben zich dus tien demonstranten gemeld. De foto van de laatste verdachte is vandaag dus openbaar gemaakt.

'Agressie en geweld'

Volgens de politie was er bij het protest in Hierden sprake van 'veel agressie en geweld' en voelde 'ook politiemensen zich niet veilig'. Op grond van de beelden van het protest kwam de recherche tot elf gezochte verdachten. Maar de politie sluit niet uit dat dit er meer gaan worden.
De politie verzoekt mensen om beelden van het protest op 28 juni in Hierden te delen met de recherche. Herkenbaar maken van verdachten is aan strenge regels gebonden, aangezien dan voor heel Nederland en daarbuiten bekend wordt dat iemand betrokken was bij het plegen van strafbare feiten, zegt de politie.