Arnhem en omstreken

Twee aanhoudingen na lange achtervolging, derde verdachte ontkomt op sokken

Een van de verdachten wordt geboeid afgevoerd
Een van de verdachten wordt geboeid afgevoerd © Persbureau Heitink
BEMMEL - Een achtervolging vanuit Arnhem is zaterdagavond geëindigd in Bemmel. De politie hield twee verdachten aan in een auto die recent is gestolen in Elst. Een derde inzittende wist te ontkomen.
Agenten gaven de bestuurder op de Batavierenweg in Arnhem, ter hoogte van stadion GelreDome, een stopteken. De man negeerde dat en sloeg op de vlucht.
De achtervolging eindigde uiteindelijk aan de Gersthof in Bemmel. De drie inzittenden sprongen uit de auto en gingen er te voet vandoor. Twee van hen, een vrouw van 22 en een 30-jarige man zonder vast woonadres, konden snel worden gepakt.

Politiewagen beschadigd

Naar de derde verdachte is tevergeefs gezocht. Via Burgernet werd het publiek gevraagd uit te kijken naar een man van rond de 20 met zwart haar en een zwart T-shirt. Tijdens zijn vlucht verloor hij zijn slippers waardoor hij op sokken liep. De politie zocht onder meer met speurhonden en een helikopter naar de verdachte.
Eén politiewagen raakte bij de achtervolging beschadigd. Volgens een videocorrespondent vloog het voertuig op de Bottelhoek in Bemmel uit de bocht.
Kijk naar beelden van de politieactie in Bemmel:
Twee aanhoudingen na lange achtervolging, derde verdachte ontkomt op sokken