Rivierengebied

Auto rijdt in op politie, agent schiet gericht

De politie in Tiel heeft zaterdagavond geschoten op een auto
De politie in Tiel heeft zaterdagavond geschoten op een auto © Persbureau Heitink
TIEL - De politie in Tiel heeft zaterdagavond op een auto geschoten. Dat gebeurde nadat de bestuurder inreed op agenten.
De politie had even voor 21.00 uur een melding gekregen van een mishandeling op de Waalkade. Twee verdachten waren er daarna in een auto vandoor gegaan. De politie zette daarop de achtervolging in.
Aan de Tolhuiswal probeerde een agent de bestuurder tot stoppen te dwingen, maar in plaats daarvan reed deze 37-jarige man zonder vast woonadres in op de agent. Die zag zich genoodzaakt om op de wagen te schieten.

Agent naar ziekenhuis

De twee verdachten konden uiteindelijk op de Kerkstraat worden aangehouden, nadat hun auto was klemgereden. De agent was door de wagen geraakt en moest voor controle naar het ziekenhuis.
De bijrijder bleek eveneens gewond, mogelijk door wat zich eerder op de avond had afgespeeld. De 27-jarige man uit Tiel is nagekeken door ambulancepersoneel.

'Ontvoering'

Volgens omstanders is het mishandelde slachtoffer ontvoerd geweest. Hij zou elders in de kofferbak van de auto zijn geduwd en meegenomen zijn naar de Tolhuiswal. De politie kreeg deze melding ook, maar of er daadwerkelijk sprake was van een ontvoering, is niet duidelijk.
De politie doet uitgebreid onderzoek, ook naar het schieten van de agent. Getuigen wordt verzocht zich te melden.
Kijk naar beelden van het politieonderzoek:
Auto rijdt in op politie, agent schiet gericht