Achterhoek

Van hamburgerbakker tot festivaldirecteur: Tante Rikie neemt afscheid van Zwarte Cross

Rikie gaat los op haar nieuwe plaat.
Rikie gaat los op haar nieuwe plaat. © Feestfabriek
LIEVELDE - Eigenlijk zou de festivaldirecteur van de Zwarte Cross in 2020 al afscheid nemen. Na twee coronajaren gaat het zondag 17 juli dan echt gebeuren. Tante Rikie neemt afscheid met een heus defilé.
Sinds de eerste editie van de Zwarte Cross in 1997 is Tante Rikie al van de partij. Op archiefbeelden zien we haar broodjes hamburger uitserveren. Ook speelt zij een belangrijke rol in het uitdelen van de prijzen aan de deelnemers van de Zwarte Cross.
Onlangs was Tante Rikie nog in het nieuws door het nummer Hoofd, Schouders, Knie en Teen dat zij heeft opgenomen met Frans Bauer.

Afscheid met een defilé

De vele fans van Tante Rikie - zij kan gerust de bekendste tante van Nederland worden genoemd - kunnen zondag 17 juli tijdens een defilé bij het hoofdpodium afscheid nemen van haar.
De organisatie van de Zwarte Cross nodigt de Tante Rikiefans uit om een persoonlijke kaart, tekening of een gedichtje op papier mee te brengen. "Zoveel dat we haar huis er twaalf keer mee kunnen behangen", aldus de organisatie op de website.
Kijk naar beelden van Tante Rikie door de jaren heen:
Tante Rikie wordt al jaren op handen gedragen.

Zie ook: