Arnhem en omstreken

Deel van gebouw stort in bij werkzaamheden, twee bouwvakkers gewond

De lading van een hijskraan belandde op een plateau, dat vervolgens ook instortte.
De lading van een hijskraan belandde op een plateau, dat vervolgens ook instortte. © Persbureau Heitink
ARNHEM - In Arnhem is een deel van een pand in aanbouw ingestort. Daarbij zijn twee bouwvakkers gewond geraakt, van wie één ernstig.
Het ging mis bij werkzaamheden aan de Delta in Arnhem. Op het industrieterrein verrijst een gebouw waar allemaal garageboxen in komen.
Volgens een correspondent stortte een lading van een hijskraan naar beneden. De lading belandde op een plateau, dat vervolgens ook instortte.
Beelden van de ravage:
De ravage is groot op de bouwplaats in Arnhem

Omgeving afgezet vanwege instortingsgevaar

Op het ongeluk, dat rond 14.00 uur gebeurde, kwamen de politie, brandweer en ambulance af. Het is niet bekend hoe de twee gewonden eraan toe zijn.
De bouw van het pand ligt voorlopig stil. De omgeving van het pand is afgezet door de politie vanwege instortingsgevaar.
Een woordvoerder van het aannemingsbedrijf, Bedrijfshallen.nl in het Noord-Brabantse Giessen, laat weten geschrokken te zijn. "Je schrikt altijd als je een telefoontje krijgt dat er een ongeluk is geweest op de bouw", zegt hij. "We weten verder niets op dit moment, want alles is afgezet. We hopen dat de mensen er niet al te erg aan toe zijn."
Het zwaargewonde slachtoffer is overgebracht naar het Radboudumc in Nijmegen.
Het zwaargewonde slachtoffer is overgebracht naar het Radboudumc in Nijmegen. © Persbureau Heitink