Noord-Veluwe

Verbazing in Ermelo over geheime vergadering rond eendenslachterij: 'Terug bij af'

Bij de eendenfokkerij in Ermelo bleek eerder veel mis.
Bij de eendenfokkerij in Ermelo bleek eerder veel mis. © Animal Rights
ERMELO - Er zou een nieuwe, frisse wind gaan waaien in Ermelo en het toverwoord was transparantie. Maar Stichting Doeh, die al jarenlang strijdt tegen overlast van eendenslachterij Tomassen Duck-To, is verbijsterd: opnieuw praat de gemeenteraad erover achter gesloten deuren.
Eendenslachterij Tomassen Duck-To in Ermelo is al jaren onderwerp van gesprek. In stichting Doeh verenigde omwonenden klagen over overlast. Er zijn al heel wat rechtszaken gevoerd en er lopen er ook nog een paar. De nieuwe gemeenteraad van Ermelo werd onlangs bijgepraat door het gemeentebestuur en dat gebeurde achter gesloten deuren. Tot grote verbazing van de omwonenden.
Cora van Eijsden van de Stichting Doeh wijst op de transparantie die de gemeente eerder beloofde over het onderwerp. "Maar nu wordt er toch weer achter gesloten deuren gepraat. Het lijkt alsof we terug zijn bij af."

Openbaar

De gemeente Ermelo zegt dat de terughoudendheid te maken heeft met het feit dat de zaak onder de rechter ligt. Uiteindelijk zal alle informatie openbaar worden, belooft burgemeester Dorine Burmanje.

Zie ook: