Rivierengebied

Hondje in doos bij voordeur van Petra achtergelaten: 'Wie doet nou zoiets?'

Hondje in doos achtergelaten in Buren
Hondje in doos achtergelaten in Buren © Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel
BUREN - Rond 23.00 uur werd er gisteravond twee keer heel hard bij Petra Kirpestein uit Buren op de voordeur geklopt. Toen ze opendeed zag ze een doos staan. Met een schattig jong hondje erin. Naast het beestje stond voer, een knuffel, een speeltje, een voerbakje en er lag een deken.
Petra heeft geen idee waarom dit hondje bij haar gedumpt is. In eerste instantie was ze vooral verbaasd en ontsteld vroeg zij zich af: "Wie doet zoiets!?" Ze heeft direct Dierenambulance Tiel gebeld, die de hond en de doos opgehaald hebben. Bij Dierenasiel Tiel is het beestje opgevangen.

'Sneu'

Bij het asiel vinden ze het vooral een sneu verhaal: "Wie doe nou zoiets? Het is gewoon gedumpt, dit beestje. En dat zijn we in Nederland eigenlijk niet zo gewend. Dat gebeurt zelden hier, in het buitenland gebeurt dit vaker."
Het hondje maakt het naar omstandigheden goed. "Hij is erg onder de indruk van alles, dat merk je wel. Hij is timide", aldus een medewerker van het asiel.
"Vanmiddag gaat hij naar de dierenarts, omdat hij een achterpootje niet gebruikt. Maar verder lijkt hij gezond." Na het artsenbezoek gaat het beestje naar een gastgezin om tot rust te komen. Er hebben zich inmiddels al heel wat baasjes-in-de-dop gemeld.

'Kom maar bij mij brengen'

Op Facebook wordt er goed gereageerd. Zo schrijft Gerda: "Kom het maar bij mij brengen!" Zij is niet de enige. Emilia laat weten dat ze 'deze lieverd met alle liefde een warm huisje wil bieden'", en Gaby vraagt zich af: "Wie doet nou zoiets? Een heel heel klein positief puntje is dat het beestje "gelukkig" bij iemand voor de deur is gezet met alle toebehoren en dat er geklopt is. Beter dan vastgebonden worden aan een boom in het bos! Hopelijk krijgt deze lieverd snel een gouden mandje en een mooi leven bij nieuwe baasjes."

'Een hond neem je voor zijn leven en niet voor even'

De verontwaardiging is groot als mensen het bericht lezen. Joke vindt het 'verschrikkelijk'. "Een hond neem je voor zijn leven en niet voor even. Mensen dumpen gewoon dieren, helaas. Mensen moeten nadenken voor ze aan dieren beginnen!!!" Ook Elisa schrijft: "Echt vreselijk weer. Maar de tijd van vakantie komt er weer aan, dan vinden we dieren ineens minder leuk. Gelukkig gaat ze nu wel een goed huisje krijgen, dat arme poppetje."