Rijk van Nijmegen

Gek van de 4Daagse: Monique laat vierde tattoo zetten

Vierdaagsegek Monigue heeft een nieuwe tattoo
Vierdaagsegek Monigue heeft een nieuwe tattoo © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Fanatiek wandelaar Monique van Hijkoop is misschien wel een van de grootste fans van de Nijmeegse 4Daagse. Een kleine twee weken voor het wandelevenement van start gaat, laat ze haar vierde 4Daagsetatoeage zetten.
“De 4Daagse hoort bij mij en op deze manier heb ik het wandelevenement altijd bij me. Als ik de tatoeages zie, dan denk ik aan mijn liefde voor Nijmegen en voor de 4Daagse”, vertelt Monique, die in juli voor de 21e keer de 4Daagse loopt.

Skyline, wandelschoenen en gladiool

Monique heeft eerder al de skyline van Nijmegen op haar onderarm laten tatoeëren, en een gladiool en wandelschoenen op haar rug. Ze is speciaal vanuit haar woonplaats Den Haag naar Nijmegen gekomen om bij tattooshop Skin-A-Matic haar lichaam te laten versieren met een vierde 4Daagsetatoeage. Hiervoor heeft ze zich laten inspireren door het 4Daagselied Stappen (vier dagen lang) van de Nijmeegse zanger Paul de Graaf.
“Ik laat vier paar voetstappen zetten, voor elke wandeldag een stap. Omdat het dit jaar twintig jaar geleden is dat het lied van Paul is uitgekomen, vind ik het wel leuk om de tekst ‘stappen, 4 dagen lang’ uit zijn lied erbij te zetten. Daarnaast beschrijft de tekst van het lied alles wat de 4Daagse voor mij betekent.”
Zie in onderstaande video dat Monique haar vierde 4Daagsetattoo laat zetten:
Gek van de 4Daagse: Monique laat vierde tattoo zetten

Zie ook