Rijk van Nijmegen

Piepjonge puppy gedumpt in tuin

Het diertje had de oogjes nog niet eens open.
Het diertje had de oogjes nog niet eens open. © Dierenambulance Maasland
MALDEN - Een puppy van een paar dagen oud is gedumpt in een tuin van een woning in Malden, meldt de Dierenambulance Maasland. "Hoe wreed is dit?"
Niels Kalkman van de dierenambulance vertelt dat ze een melding kregen. "We zijn direct ter plaatse gegaan. Het diertje leefde nog, maar daar is ook alles mee gezegd. Het is heel zwak en kwetsbaar."
Volgens Kalkman had iemand het diertje zien liggen op een tuinpad en heeft daar vervolgens melding gemaakt bij de dierenambulance. Volgens Kalkman stelt de opvang in Balgoij - waar het beestje nu is - dat het gaat om een pasgeboren hondje.
Op de sociale media van de dierenambulance vragen mensen zich af of het niet om een konijntje gaat. "Zowel de medewerkers van de ambulance als de dierenopvang waar het beestje wordt opgevangen stellen dat het daadwerkelijk een puppy is", zegt Kalkman.

'Het wordt echt knokken'

"We hebben de kleine met spoed naar de opvang gebracht, waar hij goed verzorgd gaat worden", zegt de Dierenambulance Maasland. Het is maar de vraag of het diertje dit gaat overleven.
"Het moet heel vaak warmte en eten hebben. Het wordt nu echt knokken." Kalkman zegt dat het niet vaak voorkomt. "We zien weleens dumpingen, maar zo jong? Dat is wel heel uitzonderlijk."
De politie is direct ingeschakeld. De dierenambulance vraagt mensen die iets hebben gezien het te melden bij de politie. "Het dumpen van dieren is strafbaar."
De puppy werd aangetroffen op een voetpad.
De puppy werd aangetroffen op een voetpad. © Dierenambulance Maasland