Gelderse Vallei

Nijkerker vast voor betrokkenheid bij grootste drugslab van België

Een arrestatieteam heeft de verdachte aangehouden.
Een arrestatieteam heeft de verdachte aangehouden. © Politie
NIJKERK - Een man van 38 uit Nijkerk is dinsdagochtend aangehouden voor betrokkenheid bij de productie van en de handel in synthetische drugs. In een woning en een bedrijfspand in zijn woonplaats heeft de politie zoekingen gedaan. Daarbij is 65.000 euro aan contant geld in beslag genomen.
De verdachte zou een faciliterende rol hebben gespeeld bij een drugslab in België dat op 8 september 2020 is opgerold. Het gaat dan bijvoorbeeld om het leveren van werkers, grondstoffen en materiaal. Het lab zat in een oude varkensstal en zou het grootste drugslab zijn dat ooit in België is ontmanteld.

Gekraakte chatberichten

De man uit Nijkerk kon worden opgepakt na uitvoerig onderzoek door de recherche. Mede op basis van gekraakte chatberichten kon hij worden gelinkt aan het lab in België.
Een arrestatieteam heeft de verdachte dinsdagochtend aangehouden. Hij zit vast en het verdere onderzoek loopt, aldus de politie. Eerder is al een man uit Heerhugowaard aangehouden in deze zaak.
De politie heeft bij een doorzoeking in de woning van de Nijkerker 65.000 euro aan cash gevonden, luxe goedere zoals sieraden, twee scooters en verschillende gegevensdragers. Ook zijn er voor het onderzoek twee auto's in beslag genomen.
De in beslag genomen auto's
De in beslag genomen auto's © politie