Gelderse Vallei / Noord-Veluwe

Politie zoekt vier boeren na rellen in Stroe en Kootwijkerbroek

Politiebussen aangevallen in Stroe.
Politiebussen aangevallen in Stroe. © Persbureau Heitink
STROE - De politie zoekt vier verdachten van boerenprotesten in Stroe en Kootwijkerbroek van afgelopen dinsdag. Ze krijgen tot vrijdag de tijd om zich te melden. Doen ze dat niet, dan worden de beelden die de politie van de boeren heeft herkenbaar getoond.
De acties in deze dorpen liepen uit de hand. Politiechef Janny Knol zei er later over: "Het gaat extreem ver. Met hamers op politiebussen slaan, met stenen naar politiemotoren gooien en met trekkers over politieauto's rijden. Er is een groep boeren die grenzeloos acteert en over heel veel grenzen is heengegaan. Dat is absoluut niet acceptabel."

Bezoek aan Van der Wal

De politie deed eerder een oproep aan boeren om zich te melden, nadat er ongeregeldheden waren bij de woning van stikstofminister Christianne van der Wal in Hierden. Vrijdag meldden zich twee van hen.
Een dag later meldden nog eens twee mannen van 26 en 30 jaar uit Nunspeet zich. Dat deden ze nadat de politie eerder beelden van een aantal verdachten van boerenprotesten had verspreid.
Deze twee worden verdacht van het plegen van diefstal van een camera langs de weg en openlijke geweldpleging bij het huis van minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) afgelopen dinsdag. De politie zoekt van de ongeregeldheden bij het huis van de stikstofminister nog zeven personen.
De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.
Zie ook: