Rijk van Nijmegen

Naar Rammstein in Nijmegen? Zo kom je er (op tijd)

Naar Rammstein in Nijmegen? Zo kom je er (op tijd)
Naar Rammstein in Nijmegen? Zo kom je er (op tijd) © archief Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Heb je een kaartje voor Rammstein in het Goffertpark in Nijmegen weten te bemachtigen? Gefeliciteerd, dan ben je één van de 65.000. Het concert begint om 19.30 uur en je hebt het zelf in de hand of je op tijd bent. Op tijd weer weg zijn is een ander verhaal.

Moet ik nu al weg?

De organisatie van het concert is in handen van Greenhouse Talent. Die roept bezoekers op rekening te houden met extra reistijd. "Ga op tijd van huis", laat een woordvoerder van concertorganisator Greenhouse Talent weten.
Op haar site zegt de organisatie uit te gaan 45 tot 60 minuten extra reistijd in en rondom Nijmegen. En ze houdt rekening met mogelijke boerenprotesten. "Doe je er normaal een uur over naar Nijmegen? Dan kan dit oplopen tot drie uur reistijd van deur tot Goffertpark."

Neem de trein

Kom je met openbaar vervoer? Reis dan via Nijmegen Centraal en maak gebruik van de pendelbus naar het Goffertpark. Een retourtje kost 2,50 euro. Je kunt dit kaartje pinnen bij de bus. De rit duurt ongeveer tien minuten. Je kunt na het concert niet met de trein naar huis via station Nijmegen Goffert, meldt organisator Greenhouse Talent. Het station is afgesloten na het einde van het optreden.

Waar zijn de parkeerplaatsen?

Op de wegen naar Nijmegen staan tekstwagens en lichtkranten die verwijzen naar parkeerplaatsen voor als je met de auto komt. Een shuttlebus brengt je naar het concert. Wel moet je van tevoren een plaats reserveren via Eventim. De bus vertrekt als alles volgens planning verloopt iedere vijf minuten.

Je kunt toch ook met de fiets?

Fietsen naar het Goffertpark is de gezondste manier. Uiteraard kan dat op eigen gelegenheid maar je kunt ook gebruikmaken van Park & Bike. Je kunt een ticket aanvragen bij Mobian, die regelt een huurfiets voor je en een plek in een openbare fietsenstalling.

En als het concert voorbij is, wat dan?

Iedereen wil direct naar huis en dat leidt tot drukte. Houd er rekening mee je niet meteen in je auto terug naar huis zit.
Ook maandag stond Rammstein in het Nijmeegse park:
De fanatieke Rammstein-fans sprinten door de poorten