Rivierengebied

Drama voor opa Dirk: kleinzonen moeten 4Daagse zonder hem lopen

Opa Dirk is nu de coach van zijn kleinzonen Rick en Roy
Opa Dirk is nu de coach van zijn kleinzonen Rick en Roy © Omroep Gelderland
LIENDEN - Het was de grote droom van Dirk van Ommeren uit Lienden om de 4Daagse te lopen samen met zijn twee kleinzonen. Maar een blessure gooit roet in het eten.
En dus werken Rick (17) en Roy (11) hun eerste training af zonder opa. Althans, hij is er wel bij, maar noodgedwongen op de fiets. En dat doet pijn. "Een hele domper. Het gaat niet. Als ik honderd meter loop, is het over. Dan rust ik even en dan ga ik weer, maar na vijftig meter zit ik alweer. Het is even niet anders."
Kleinzonen lopen 4Daagse zonder Opa Dirk
En dus moeten de kleinzonen de eer van de familie hooghouden. "Als ik zie hoe ze lopen, komt het wel goed. Van veel trainen moeten ze het niet hebben, maar puur op karakter komen ze er wel. Ik begeleid ze een beetje."

'Opa weet alles'

En dat stelt Rick wel op prijs. "Opa weet alles. Hij is echt de veteraan van de 4Daagse. Dit is mijn eerste training. Ik loop wel veel met mijn werk, in de bediening. Ik weet waar ik aan begin, want ik heb al twee keer meegedaan samen met opa. Jammer dat hij niet mee kan lopen. We hadden graag met z'n drieën gelopen, ook omdat het de eerste keer is voor mijn kleine broertje."
Ik heb een goede conditie, ook door het voetballen
Roy ziet het toch wel zitten. "Ik heb nergens last van, het gaat goed komen. Ik heb een goede conditie, ook door het voetballen. Bij de avondvierdaagse heb ik tien kilometer gelopen, dat ging prima. Opa gaat ons nu aanmoedigen. Hij geeft goede tips."
Maar dan krijgt opa toch opeens een glinstering in de ogen. "Misschien, ik ga in ieder geval inschrijven, want met het bandje om kun je in ieder geval ook overal bijkomen. Maar zeg nooit nooit."