Liemers

Vrachtwagen met bijtende stof dreigt om te vallen, hotel ontruimd

De vrachtwagen zit vast in de berm in een bocht die steil omhoog loopt.
De vrachtwagen zit vast in de berm in een bocht die steil omhoog loopt. © Jordi Deckert / Eastview Media
ZEDDAM - Een vrachtwagen die geladen is met een gevaarlijke stof is vast komen te zitten op een heuvel bij Hotel Montferland in Zeddam. De wagen kan niet meer vooruit of achteruit en dreigt te kantelen. De hulpdiensten zijn aanwezig.
De vrachtwagen, die een buitenlands kenteken heeft, zit vast in de berm. Andere voertuigen kunnen er niet langs. In de tankwagen zit een stof die wordt gebruikt voor waterzuivering, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Deze stof is bijtend en wordt gebruikt voor het doden van bacteriën.
Kijk hier naar de beelden uit Zeddam:
Vrachtwagen met bijtende stof dreigt om te vallen

Verkeerd achteruit gereden

De chauffeur moest eigenlijk op een andere locatie in de buurt zijn. Tijdens het achteruit rijden kwam de wagen vast te zitten op een steil stuk in een bocht.
De woordvoerder noemt de situatie op dit moment stabiel. Zo'n twintig gasten van het hotel werden gevraagd uit voorzorg naar buiten te gaan.
De hulpdiensten hebben het bos voor een deel afgesloten, de toegangsweg naar Hotel Montferland is dicht. De aanwezige brandweerlieden kijken, in samenspraak met het bedrijf waarvan de vrachtwagen is, hoe ze de half weggezakte vrachtwagen uit zijn benarde positie kunnen krijgen. Mogelijk komt er een tweede tankwagen richting Zeddam, om de tankwagen die vast zit leeg te pompen.
De tankwagen zit vast in een bocht richting het hotel.
De tankwagen zit vast in een bocht richting het hotel. © Jordi Deckert / Eastview Media