Rivierengebied

Henri denkt vaak aan sprong uit het raam: 'De trap was weg'

Voor Henri Seepers voelt de aanslag op zijn huis in 2020 als gisteren.
Voor Henri Seepers voelt de aanslag op zijn huis in 2020 als gisteren. © Omroep Gelderland
HEDEL - Hij woont en slaapt in een cabine met zijn broer, wordt nog regelmatig schreeuwend wakker. Door de rechtszaak afgelopen week zag hij alles in alle hevigheid weer voor zich. Voor Henri Seepers voelt de aanslag op zijn huis in 2020 als gisteren.
Het wonen in de cabine begint hem steeds meer tegen te staan. Het voldoet, maar het is behelpen. Hun huis brandde volledig uit. Een nieuw huis is waarschijnlijk pas ergens volgend jaar klaar. Het liefst wil hij zijn oude leven terug. Het leven van voor de aanslag. Maar dat gaat niet, dat weet hij ook.

Trap was weggeblazen

"Ik mis gewoon een stuk van mijzelf en dat wil ik heel graag terug, maar ik weet niet hoe of wat." Hij wil dolgraag weer aan het werk, maar hij heeft nog flink last van zijn voet en een Post Traumatische Stress Stoornis, nadat hij uit het slaapkamerraam van zijn brandend huis moest springen. Een explosief had de trap naar beneden weggeblazen.

Al niet meer werkzaam

Hij werkte ooit voor fruithandel De Groot in Hedel, net als zijn broer. Maar ze waren inmiddels ex-werknemers. Door een fout van het OM kregen criminelen in lijst in handen waarop ook de namen van Henri en zijn broer stonden. Ze werden slachtoffer in een afpersingzaak waarbij de fruithandel onder druk gezet werd met een reeks aanslagen om met miljoenen over de brug te komen. Inzet: een onderschepte partij cocaïne van 400 kilo...
Kijk hier naar het verhaal van Henri:
'Mijn leven staat al twee jaar stil'

Zie ook: