Achterhoek

Rechter geeft burgemeester gelijk, drugswoning in Groenlo blijft gesloten

Burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre (tweede van rechts) neemt het voortouw in het bestrijden van de ondermijning.
Burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre (tweede van rechts) neemt het voortouw in het bestrijden van de ondermijning. © Omroep Gelderland
GROENLO - De rechter geeft burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre gelijk, een drugswoning in Groenlo blijft voor drie maanden gesloten. Het bezwaar van de bewoners is afgewezen. De bewuste woning is met ingang van woensdag gesloten en verzegeld.
De politie heeft eind mei een inval gedaan in de woning omdat er drugs zouden worden gedeald. Ook ontstond het vermoeden dat er drugs aan minderjarigen zou worden verstrekt.
De woning werd doorzocht en er werden onder andere verschillende soorten hard- en softdrugs aangetroffen. De aangehouden bewoner en verdachte blijft nog in hechtenis, het gezin moet zelf op zoek naar alternatieve woonruimte.
“Ik ben erg blij dat de woning nu gesloten is", zegt Bronsvoort. "Dit leidt tot rust in de buurt. De buurt heeft al langere tijd gevoelens van onveiligheid gehad door deze activiteiten. De gemeente en de politie hebben hierover meerdere meldingen ontvangen. Het blijkt maar weer dat melden van verdachte activiteiten loont."