Rivierengebied

Dorpsschool sluit met eeuwfeest voorgoed de deuren

Basisschool De Meent in Ommeren
Basisschool De Meent in Ommeren © Omroep Gelderland
OMMEREN - Na precies honderd jaar sluit basisschool De Meent in Ommeren voorgoed de deuren. Met de verhuizing van enkele kinderen is de school te klein geworden om door te gaan. Het jubileum wordt volgende week nog wel gevierd met een grote reünie en een slotfeest voor de kinderen.
Het dorp Ommeren telt iets meer dan zevenhonderd inwoners. Aan het nieuwe schoolseizoen zouden 38 kinderen beginnen. De openbare school heeft in overleg met de ouders al enkele maanden geleden besloten dat dit onvoldoende is om door te gaan.
"Helaas", zegt locatieleider Miriam Derksen. "De kwaliteit van de school is altijd goed geweest. We zijn nog volop bezig geweest om leerlingen te trekken maar als dan 10 procent van de kinderen verhuist wordt het wel heel moeilijk. Er is weinig nieuwbouw in het dorp en het is natuurlijk ook niet de bedoeling om kinderen van elders bij andere scholen weg te trekken."

Fusie met de Sterappel

Voor alle kinderen en docenten is inmiddels een andere school gekozen. De meeste gaan volgend schooljaar naar De Sterappel in Lienden waardoor feitelijk een fusie met deze school plaatsvindt.
Volgende week dinsdag is er nog een slotfeest voor de kinderen. Woensdag is er een reünie voor alle belangstellenden. "We willen het nog wel goed afsluiten", verklaart Derksen. "Het is een prachtige school, maar helaas is dit het."