Rivierengebied

Vermeende opdrachtgever achter poging moord op camping opgepakt

De plaats delict in Kerkdriel
De plaats delict in Kerkdriel © politie
DRUTEN/KERKDRIEL - Een 39-jarige man uit Druten wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven voor een moordaanslag op een camping in Kerkdriel. Het doelwit, een 28-jarige plaatsgenote, raakte daarbij gewond.
De vrouw werd 11 april neergestoken op de camping aan de Piekenwaardweg. De verdachte, een man van 28 zonder vast woonadres, ging er na de steekpartij vandoor. Hij werd een dag later in Emmen aangehouden.
Uit politieonderzoek blijkt dat hij vermoedelijk in opdracht van de vandaag aangehouden verdachte handelde. "De eerste bevindingen wijzen op een opdracht die in de relationele sfeer is gegeven", aldus de politie.

Verzekeringsfraude

Beide mannen komen ook naar voren in een onderzoek naar een aantal brandstichtingen in Geldermalsen en omgeving in de periode van eind februari tot en met 10 april. De politie vermoedt dat hierbij sprake is van verzekeringsfraude. Door verzekeraar Achmea is een beloning uitgeloofd voor meer informatie over deze brandstichtingen.
De 28-jarige verdachte zit sinds april vast. De vermoedelijk opdrachtgever voor de aanslag zal later deze week worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist of zijn voorarrest wordt verlengd.