Gelderse Vallei

'Signalen liegen er niet om', opnieuw boerenprotesten verwacht

Bart Kemp verwacht nieuwe acties, maar hoe en waar weet hij niet
Bart Kemp verwacht nieuwe acties, maar hoe en waar weet hij niet © Omroep Gelderland
EDE - De verwachting is dat boeren vandaag opnieuw gaan demonstreren tegen de stikstofplannen van het kabinet. De Tweede Kamer stemt over de plannen van minister Van der Wal.
Het zijn 'wilde, ongeplande acties', zegt Bart Kemp, voorman van Agractie uit Ede. "Het is roerig, de signalen die we krijgen liegen er niet om. We hebben als organisatie geen idee hoe, wat en waar, maar dat er wat staat te gebeuren is zeker."
Kemp, die zelf schapenhouder is, verwacht op veel plaatsen nieuwe acties met veel boeren. Van de stemming in de Tweede Kamer verwacht hij niet al teveel. "De coalitiepartijen houden elkaar vast, maar wat ons betreft moet Derk Boswijk (CDA) het kabinet als een baksteen laten vallen."
'Signalen liegen er niet om', opnieuw boerenprotesten verwacht
Maandag demonstreerden de boeren ook al, toen onder meer met trekkers op de snelweg. "De boer heeft een trekker als vervoersmiddel, ik zie niet dat het als wapen wordt gebruikt, maar het heeft wel hinder opgeleverd." Of hij de acties onverantwoord vindt? "Daar hoef ik niets van te vinden, maar het is duidelijk dat het de boeren heel hoog zit."