Noord-Veluwe

Tientallen boze boeren opnieuw bij woning stikstofminister Van der Wal

Tientallen boze boeren bij woning stikstofminister.
Tientallen boze boeren bij woning stikstofminister. © Persbureau Heitink
HIERDEN - Opnieuw hebben boeren op trekkers bij de woning van stikstofminister Christianne van der Wal in Hierden geprotesteerd. De politie wist dat de boeren zouden komen, ze hadden eerder op de avond al een bemande politiepost geplaatst voor haar huis. Het protest was kortstondig en vredig.
Eerder deze maand kreeg de Gelderse minister ook al visite van de boeren. Dat bezoek leidde tot de nodige commotie en kwam voor Van der Wal en haar gezin bedreigend over.
De boeren zijn boos op de politica vanwege haar stikstofplannen. De boeren vinden die veel te streng en komen daarom in actie. Eerder op de dag werden meerdere snelwegen afgesloten met trekkers om het ongenoegen (nogmaals) duidelijk te maken.

Weg afgezet

Er stonden maandagavond vijf trekkers voor de woning van de minister en tientallen iets verderop. Die konden de woning niet bereiken, omdat de weg was afgezet.
Volgens een buurtbewoner waren er zo'n honderd boeren bij de woning in Hierden, vooral veel jongeren. De sfeer was volgens de omwonende gemoedelijk. De boeren hingen een spandoek op met de tekst 'Wie de boer laat stikken heeft straks niks te bikken'.
De minister en haar gezin waren volgens een woordvoerder niet in het pand aanwezig. Er zijn nog altijd meerdere agenten bij de woning en er vliegt een politiehelikopter in de lucht.
Boerenbelangenvereniging LTO Nederland laat weten het herhaalde bezoek van de demonstrerende boeren aan het huis van de minister af te keuren.
Bekijk de beelden van het protest:
Tientallen boze boeren opnieuw bij woning stikstofminister Van der Wal