Achterhoek

Wat lief! Chiel en Jesse geven duizend knuffels aan ziekenhuis

De knuffels worden aangeboden aan de spoedeisende hulp in Winterswijk
De knuffels worden aangeboden aan de spoedeisende hulp in Winterswijk © SKB Winterswijk
WINTERSWIJK - De spoedeisende hulp (SEH) van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix gaat voortaan troostknuffeltjes uitdelen aan kinderen die binnenkomen op de SEH. Een donateur heeft duizend knuffeltjes aangeboden aan het ziekenhuis in Winterswijk.
De knuffeltjes komen van Chiel Meekes en Jesse Giesen die samen een partijgroothandel hebben in Eibergen. “We werden benaderd door de Stichting Vrienden van het SKB en hebben direct ja gezegd", vertelt Meekes. “Het is mooi om hier een steentje aan bij te dragen”, voegt Chiel toe.

'We willen voor de kinderen graag iets extra's doen'

Volgens het ziekenhuis komen er regelmatig kinderen binnen via de spoedeisende hulp, waarbij het voornamelijk gaat om botbreuken en buikpijn. “Het is voor kinderen erg spannend als ze hier binnenkomen”, vertelt SEH-verpleegkundige Daphne Liebrand. “We willen voor de kinderen graag iets extra’s doen. Door een knuffeltje te geven kunnen we ze troosten en geruststellen.”

'Beleving van patiënten beter'

Wim Aalderink, voorzitter van Stichting Vrienden van het SKB, heeft de knuffeltjes officieel overhandigd aan de medewerkers van de SEH. “Wij dragen graag bij aan projecten die de beleving van patiënten beter maken”, zegt Aalderink. “Zo ook deze knuffeltjes voor de allerjongste patiënten.”
Naast dit project heeft Stichting Vrienden van het SKB onlangs het Beweegplein, een Babycam (SKbaby) en een fotowand in de buitenpolikliniek in Eibergen mogelijk gemaakt.