Stedendriehoek

Rolstoeler Daan (11) bedolven onder reacties én donaties

Daan tijdens zijn wandeling op vrijdag.
Daan tijdens zijn wandeling op vrijdag. © Omroep Gelderland
TWELLO - Respect, een kanjer, een topper! Het zijn de meest gehoorde reacties op het huzarenstukje dat de 11-jarige Daan Mus vrijdag leverde door - ondanks zijn spierziekte - dik 8 kilometer van zijn school in Apeldoorn naar huis in Twello te lopen. Hij haalde er al ruim 8.500 euro mee op voor het goede doel.
Op onze Facebook-pagina leverde het bericht over Daan duizenden likes en honderden reacties op. "Jij bent een kanjer Daan, een hele grote zelfs", schrijft Marion. "Wat een baas, respect voor deze kleine man", laat Roy op Facebook weten. Op haar beurt vraagt Evelien zich af waar mensen kunnen doneren "voor deze topper".
Op zijn sponsorpagina regent het eveneens reacties. "Ik zit ook in een rolstoel en heb een spierziekte, dus ik kan me voorstellen dat het dat het een pittige klus was. Je mag ontzettend trots zijn op het resultaat!", zegt Marileen daar.

Moeder is zo trots als een pauw

Bianca Mus is de moeder van Daan en natuurlijk zo trots als een pauw. "Het is overweldigend en zó ontzettend leuk, al die reacties. Daan vindt zijn prestatie zelf niet zo bijzonder, maar hij is nu wel heel blij."
Doneren voor Spieren voor Spieren kan nog steeds, laat Mus weten. Bijdragen worden komen ten goede aan onderzoek naar spierziekten en de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject.
Kijk hier nog een keer naar de reportage:
Daan loopt naar huis voor het goede doel