Gelderse Vallei

Frans (71) loopt 1200 kilometer met bolderkar die naam van zijn overleden vrouw draagt

Frans van Scherpenzeel met zijn Beppy.
Frans van Scherpenzeel met zijn Beppy. © Omroep Gelderland
EDE - Met zijn door zonne-energie aangedreven bolderkar heeft Frans van Scherpenzeel onlangs bijna 1200 kilometer door Nederland gelopen. "Ik wandel altijd, ik heb ook geen fiets of auto." Nu doet de 71-jarige Edenaar voor de tiende keer mee aan de Nijmeegse 4Daagse.
Voor het eerst kiest Van Scherpenzeel voor de afstand van 30 kilometer. "Ik hoop dat ik het leuk vind. Ik weet het niet. Het is allemaal weer anders." Hij heeft in ieder geval fanatiek getraind voor de 4Daagse met zijn honderden kilometers in bijna twee maanden tijd.
De Edenaar liep met de elektrische bolderkar langs de Nederlandse kust en terug via de polders naar zijn woonplaats.
Kijk hier naar Frans en zijn elektrische bolderkar:
Frans (71) loopt 1200 kilometer met bolderkar
"Een bolderkar is leuk, maar dan moet-ie je ook een beetje helpen. Nu heb ik er een elektrisch motor in gemaakt. Hij vernoemt de kar naar zijn overleden vrouw Bep. "Ik dacht: ach laat ik haar naam erop zetten, dat geeft me zoveel. We hebben zo'n mooi huwelijk gehad."

Tranen van geluk

"Ik heb genoten, Nederland is zo lief, zo mooi" vertelt hij verder. "Ik ben gelopen naar Cadzand-Bad, de hele kust langs gewandeld naar Den Helder. Daarna van Den Helder terug gewandeld door de polders naar Ede. Dat is een wandeling van ongeveer 1200 kilometer", legt hij uit.
"Mijn voeten zijn perfect, mijn benen zijn perfect, mijn lichaam is ook perfect. Ik heb één keer moeten pauzeren voor de schoenen die ik kapot had gelopen. Een andere keer moest ik stoppen voor de was. Als je ruim 900 kilometer hebt gewandeld dan is het niet gek hé dat je schoenen op zijn", lacht hij.
De bolderkar is onder meer voorzien van zonnepanelen.
De bolderkar is onder meer voorzien van zonnepanelen. © Omroep Gelderland