Stedendriehoek

Rolstoeler Daan (11) haalt wandelmissie: beperking bestaat niet

Daan onderweg van Apeldoorn naar Twello.
Daan onderweg van Apeldoorn naar Twello. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Een enorme uitdaging voor de 11-jarige Daan Mus uit Twello. Hij zit vanwege een spierziekte in een rolstoel, maar Daan heeft vrijdag ruim acht kilometer van school naar huis gelopen.
Dat deed hij met een racerunner. Hij werd begeleid door zijn fysiotherapeut Ties Klok. En ook zijn klasgenoten, zijn ouders, zus en broer liepen mee. Ze werden onderweg begeleid door een politie-escorte.
Daan zit in een rolstoel, maar liep 8 kilometer met een hulpmiddel voor het goede doel
Daan trainde al enkele maanden met de racerunner om toch nog wat kracht te houden in zijn spieren. Het is een soort fiets, waarin hij kan lopen. Tijdens de training werd een keer geopperd dat het wel leuk zou zijn om van school naar huis te lopen.
"Maar om het dan ook echt te doen. Dat is wel heel knap", vindt Ties. "Hij gaat als een speer. We dachten dat hij vier kilometer per uur zou lopen, maar hij gaat harder. Complimenten voor Daan." Zelf is hij ook tevreden. "Het gaat heel goed, ik ben helemaal niet moe."
Even een drinkpauze voor Daan.
Even een drinkpauze voor Daan. © Omroep Gelderland
Het laatste stuk van ruim drie kilometer liep Daan binnen drie kwartier. "Ik ben trots en blij dat ik het heb gehaald", klonk het enigszins vermoeid.
De opbrengst van de tocht gaat naar Spieren voor Spieren. Het doel was om 500 euro in te zamelen. Maar het bedrag is al veel hoger geworden, hij zit al op bijna 4000 euro.