Rivierengebied

Baron die overleed na val van ladder krijgt besloten uitvaart

Baron Frans van Verschuer stelde zijn leven in dienst voor het behoud van het landgoed in Beesd
Baron Frans van Verschuer stelde zijn leven in dienst voor het behoud van het landgoed in Beesd © Omroep Gelderland
BEESD - De familie van baron Frans van Verschuer die maandag overleed, neemt afscheid met een besloten uitvaart voor genodigden. Dat liet Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd weten, het landgoed waarvan de baron eigenaar en beheerder was.
De baron overleed maandag in het ziekenhuis op 64-jarige leeftijd, na een val van een ladder bij werkzaamheden bij zijn woning de dag ervoor. Zijn leven stond, samen met dat van barones Nathalie en het personeel van het landgoed, in het teken van het behoud van het landgoed voor de volgende generatie.

Fair op landgoed gaat door

Vooralsnog gaat het landgoed nog door met de organisatie van de 26ste Landgoedfair, van 17 tot en met 21 augustus dit jaar, laat het landgoed weten.
Met die fair werd gestart in 1995 om het grote publiek te laten kennismaken met ambachtelijke producten van kleine producenten. Sindsdien groeide de Landgoedfair uit tot een van de grootste fairs van Nederland, met 35.000 bezoekers in 2019. De locatie voor het evenement is het hart van het landgoed, met de historische bebouwing rondom ’t Klooster en Het Grote Huis.
De baron en barones gaven onlangs in In het hart van ons landgoed een inkijkje in hun bijzondere bestaan als eigenaren en beheerders van landgoed Mariënwaerdt. De serie laat zien dat het nog een hele uitdaging is om de eeuwenoude tradities en gewoontes van het landgoed in stand te houden in de moderne tijd.
De serie was begin dit jaar te zien op TV Gelderland.