Gelderse Vallei

Boerenprotest krijgt ook tegengeluid: 'Kun je niet negeren'

Boeren op weg naar het protest in Stroe.
Boeren op weg naar het protest in Stroe. © Persbureau Heitink
STROE - Het massale boerenprotest in Stroe krijgt veel steun. Maar daarnaast zijn ook veel mensen het niet eens met de actie.
D66-Kamerlid Tjeerd de Groot zou op uitnodiging spreken op het protest, maar hij is niet gegaan. Dat deed hij op advies van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Die meldde dat zijn veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

'Baal ik van'

"Dat kun je helaas niet negeren", zei De Groot op Radio Gelderland. "Maar daar baal ik wel van. Ik was graag in gesprek gegaan met boeren en had naar hen geluisterd."
"Jammer dat de NCTV zo laat is begonnen. Nu wordt alle politiecapaciteit ingezet zodat boeren toch de snelweg kunnen opgaan."
Volgens De Groot is zeker met boeren te praten: "D66 wil niet minder boeren, wel minder vee. De partijen die er nu wel zijn, praten de boeren alleen maar naar de mond. Zij hebben het over het halveren van de natuur. Dan schets je een valse gang van zaken."
Dit vindt Gelderland van het boerenprotest:
De meningen over het boerenprotest zijn verdeeld in Gelderland

'Gaat niet over kleine bedrijven'

Stikstofstrijder Johan Vollenbroek uit Nijmegen vindt dat de boeren zich voor het karretje van de grote vee-industrie laten spannen: "Het gaat niet over de kleine familiebedrijven. Het gaat om bedrijven met duizend varkens of nog meer. Dat zijn de bedrijven die eruit moeten; de megastallen. Die hebben lak aan de natuur. Het enige dat ze interesseert, is geld verdienen."

Op Twitter

Volgens H.M. Harts heeft het boerenprotest zijn sympathie verloren, omdat het verkeer onnodig wordt gefrustreerd:
Er wordt zelfs gesproken over 'boerenterreur':
Jochem vindt dat het openbare leven in gevaar wordt gebracht:
"Een zwarte dag voor de rechtsstaat":