Rijk van Nijmegen

Vrouwen gedrogeerd en verkracht, man moet acht jaar achter slot en grendel

Een man uit Beuningen moet acht jaar de cel in voor verkrachting van vrouwen nadat hij ze had gedrogeerd.
Een man uit Beuningen moet acht jaar de cel in voor verkrachting van vrouwen nadat hij ze had gedrogeerd. © Pixabay
BEUNINGEN - Een inwoner (36) van Beuningen moet acht jaar de cel in. De rechtbank acht hem schuldig aan het verkrachten van vier vrouwen die hij had gedrogeerd. De straf is hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie. Ook moet de man alle vrouwen een schadevergoeding betalen.
De verkrachtingen vonden plaats in Druten en Ede tussen juli 2017 en december 2020. Hij sprak telkens bij hem thuis of bij het slachtoffer af voor een drankje en wat muziek. De dates eindigden in seks. De Beuningenaar zegt dat dit gebeurde met toestemming van zijn dates. Tijdens zijn rechtszaak ontkende hij dan ook de vrouwen te hebben verkracht.
De verklaringen van de vier slachtoffers komen sterk met elkaar overeen, stelde de rechtbank vast. Ze kenden elkaar niet. Zij verklaarden dat de man telkens de drank inschonk. Daarna begonnen zij zich niet lekker te voelen. De slachtoffers voelden dat de man seksuele handelingen bij hen verrichte. Zij konden zich op dat moment niet bewegen of reageren op wat hij deed.

Ook veroordeeld voor harddrugs

De rechtbank heeft de man ook veroordeeld voor het bezitten van harddrugs. De politie vond in zijn huis verschillende soorten drugs, waaronder GHB. De drugs zaten onder andere in een spuitje in zijn kleding. Agenten stuitten in de telefoon van de Beuningenaar op WhatsAppgesprekken. Uit die gesprekken ontstond het beeld dat hij vaker drugs combineerde met seks. De vrouwen over wie deze berichten gingen waren zich er mogelijk niet altijd van bewust dat zij drugs hadden gebruikt.
De celstraf is fors omdat de rechtbank vindt dat de vrouwen door toedoen van de man voor het leven zijn getekend. Hij maakte grote inbreuk 'op de lichamelijke en psychische integriteit' van de vrouwen. De man beschouwde hen als lustobject en gebruiksvoorwerp waar hij gebruik van kon maken zoals hem dat uitkwam.
In een vijfde zaak sprak de rechtbank de man vrij. Ook dit slachtoffer had aangifte tegen de man gedaan.