Rivierengebied

Ruim 500 mensen lopen stille tocht voor doodgeschoten Manon

LIENDEN - Familie en vrienden van de 27-jarige Manon, die vorige week tijdens haar vakantie in Colombia werd doodgeschoten, houden vanavond een stille tocht voor haar. Zeker 500 mensen lopen daarin mee.
De stoet vertrok bij Winkelcentrum Timmer in Lienden. Mensen hebben allemaal een bloem meegenomen om Manon te herdenken. Ze lopen naar de Middenweg, waar de tocht eindigt. Bij de woning van Manon en haar vriend worden de bloemen neergelegd.
Het is ontzettend druk, ziet verslaggever Maurits Straatman. Meerdere vriendengroepen, familie, maar ook de burgemeester en wethouders lopen mee. Eén vriendengroep is compleet in het zwart, een andere heeft juist enkel witte kleding aan.
Een lokale supermarkt heeft bijna 500 gratis flessen water uitgedeeld aan de mensen die meelopen.
Bekijk hier hoe druk het is in Lienden:
Driehonderd mensen lopen stille tocht voor Manon (27)

Restaurant in Colombia

De 27-jarige Manon werd vorige week donderdag geraakt door een kogel, toen zijn in een restaurant in Colombia zat. Het doelwit van de schutters was vermoedelijk een Braziliaanse drugscrimineel, schreven Colombiaanse media.
Ooggetuigen zeiden dat twee mannen het restaurant binnenkwamen en begonnen te schieten. Volgens lokale media zat het slachtoffer uit Eck en Wiel aan een tafel naast die van de drugscrimineel.
Kijk naar beelden van de stille tocht:
Vooral veel jonge mensen zijn op de stille tocht afgekomen.

Zie ook: