Gelderse Vallei / Achterhoek

Superfan Marian klaar voor afscheid Rob de Nijs: 'Het zal flink wat traantjes kosten'

Marian bij haar Rob de Nijs-verzameling
Marian bij haar Rob de Nijs-verzameling © Omroep Gelderland
BENNEKOM - "Ik neem een boel zakdoeken mee, het zal wel flink wat traantjes kosten." Rob de Nijs-fan Marian Jansen neemt woensdag afscheid van haar grote idool. Dat gebeurt in de Ziggo Dome waar hij voor het allerlaatst zal optreden.
In de woonkamer van Marian in Winterswijk hangt een recent portret van de zanger. Maar wie dieper in de ziel van deze Rob de Nijs-fan wil kijken, moet de trap op. Boven aangekomen, opent ze de deur van een ruimte die ongeveer 4 meter diep is en zo’n 2,5 meter breed.

Overleden vader

Ongeveer 10 vierkante meter staat vol in het teken van Rob de Nijs. "Als ik naar zijn muziek luister, dan denk ik aan mijn vader", zegt de Achterhoekse. Op haar zevende verloor zij haar vader en vijf jaar later is het Rob de Nijs die het gemis stilt met zijn muziek.
"Open einde, dat is mijn lievelingsnummer", benadrukt Marian. Terwijl ze het nummer opzet, kijkt ze rond in haar kamer. "Ik denk aan Rob, aan alle mooie, bijzondere momenten die ik dankzij hem heb meegemaakt. Ik had niets willen missen. Ooit ging ik zeven keer in één week naar zijn optredens. In totaal heb ik tussen de tweehonderd en driehonderd concerten bijgewoond."

Fantastische tijd

Marian vertelt dat haar dierbaarste verzamelstukken zijn albums zijn. "Daar zitten stukken in die ik van allerlei kanten aangeleverd kreeg, zoals foto’s, stukken uit de krant en kaartjes van concerten. Wat was het toch een fantastische tijd." Haar gedachten glijden langs de foto’s, dvd’s, cd’s en allerlei andere verzamelstukken. "Overal zit een verhaal achter", meent ze met een ernstige blik.
Kijk hoe gek Marian is van Rob de Nijs:
Superfan Marian klaar voor afscheid Rob de Nijs
In april werd het afscheidsconcert nog verplaatst omdat De Nijs toen corona had. Maar woensdag zal de Ziggo Dome gevuld zijn met zijn fans. Voor het laatst. Rob de Nijs lijdt aan parkinson en trekt zich terug om een leven buiten de schijnwerpers te leiden en zolang dat mogelijk is te genieten van dat leven.
Marian is bij zijn laatste show. "We hebben twee kaarten van honderd euro per stuk. Dat is duur, maar voor een afscheidsconcert is dat prima." Het is een klein bedrag als je bedenkt dat haar verzameling cd’s, foto’s, lp’s, singeltjes en wat nog meer, een waarde van tussen de tien- en vijftienduizend euro vertegenwoordigt.
Een persoonlijke boodschap van Rob de Nijs aan Marian
Een persoonlijke boodschap van Rob de Nijs aan Marian © Omroep Gelderland