Gelderse Vallei

Vandaag de weg op? Op deze wegen wordt het druk

Morgen wordt een zeer zware ochtendspits verwacht.
Morgen wordt een zeer zware ochtendspits verwacht. © ANP
STROE - Met 30.000 boeren uit alle hoeken en gaten van ons land die vandaag naar onze provincie komen, kan dat maar één ding betekenen: vertraging op de weg. De ANWB waarschuwt voor forse verkeershinder en adviseert deze woensdag niet de weg op te gaan, als het niet nodig is. Deze wegen in Gelderland kan je beter vermijden.

A1

De snelweg A1 tussen Apeldoorn en Amersfoort. Het is de snelweg waar het plaatsje Stroe - waar alle boeren samenkomen - vlak naast ligt. Dikke kans dus dat die demonstranten massaal via de A1 naar Stroe komen en dat het er dus druk wordt.

A12

De A12 tussen Arnhem en Utrecht is tijdens iedere ochtendspits al druk, maar daar zal het woensdagochtend nog wel wat drukker worden. Deze belangrijke verkeersader loopt parallel aan de A1 en wordt vooral gebruik door mensen uit het westen van het land en het oosten van Gelderland. Vermoedelijk dus ook om naar de Veluwe te komen.

A30

De A30 tussen Ede en Barneveld is de snelweg die de A1 verbindt met de A12. Mensen die vanaf de A12 richting Stroe willen zullen hier zeer waarschijnlijk veelvuldig gebruik van maken. Helemaal omdat het alternatief - de N310 tussen Harskamp en Stroe wordt afgesloten in verband met het protest.

A50

De A50 tussen Zwolle en Arnhem is de snelweg waar vooral boeren uit Noord-Nederland over zullen rijden. Zij kunnen bij Apeldoorn de A1 op om richting Stroe te rijden. De op- en afritten van de A1 bij Stroe gaan echter de hele dag dicht, dus zij zullen een andere afrit moeten vinden om uiteindelijk bij de demonstratielocatie terecht te komen.

Opstapplaatsen

Voor zover nu bekend is er in Oldebroek een grote opstaplocatie. Daar gaan boeren om 8.00 uur ontbijten bij burgemeester Tanja Haseloop en gedeputeerde Peter Drenth. Vervolgens willen zij allerlei gemeentehuizen aandoen in onze provincie, om andere boeren op te halen in hun tocht naar Stroe.
Daarnaast zijn er ook opstaplocaties in Borculo en Ruurlo, waar boeren om 6.30 uur samenkomen. Het is onduidelijk via welke route zij naar Stroe zullen rijden, maar ook mensen in de Achterhoek moeten dus rekening houden met extra drukte op de weg.

'Ook buiten de spits druk'

Rijkswaterstaat waarschuwt voor een zeer zware ochtend- en avondspits. Ook buiten die spitstijden kan het extra druk zijn op de snelweg. Wie thuis kan werken, doet er verstandig aan dit ook te doen, zegt Rijkswaterstaat.
Bekijk hieronder waar de boeren, zover bekend, vandaan komen.
Omroep Gelderland doet vandaag live verslag van de actie en de gevolgen daarvan. Al vanaf de vroege ochtend zijn we er op onze online kanalen en op radio bij. Vanaf 9.00 uur schakelen we elk uur live naar Stroe op Facebook, Youtube, de app en gld.nl.

Zie ook: