Noord-Veluwe

Sesamstraat 'verhuist' naar museum: 'Ik ben ermee opgegroeid, ik vind het fantastisch'

Tommie opent de tentoonstelling in Terschuur
Tommie opent de tentoonstelling in Terschuur © Omroep Gelderland
TERSCHUUR - Bert, Ernie en natuurlijk Tommie en Hakim. Ze zijn deze donderdag allemaal bij de feestelijke opening van de tentoonstelling Sesamstraat in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur. De expositie over Nederlands populairste tv-programma voor de jeugd is een trip down memory lane.
"Het is een eer dat jullie hier zijn", zegt cultuurwethouder Mijntje Pluimers als zij samen met Tommie een groot lint doorknipt om de tentoonstelling te openen. De bewoners van Sesamstraat strijken zes maanden neer in Terschuur.
Bert en Ernie sleepten zelf samen met de wethouder de laatste verhuisdozen met Sesamstraatspullen het museum binnen. Daar is onder andere de slaapkamer van Bert en Ernie nagebouwd. "Leuk hè", zegt museumdirecteur Wendy Bakker. "Ik ben ermee opgegroeid. ik vind het fantastisch."
Kijk hier naar beelden van de opening:
Sesamstraat 'verhuist' naar museum
Het tv-programma Sesamstraat werd in 1966 in Amerika bedacht met als doel de leerachterstand van kinderen in achterstandswijken weg te werken. Het werd zo'n groot succes dat het programma nu in meer dan 120 landen wordt uitgezonden. In Nederland was Sesamstraat van 1976 tot 2018 op de buis.
"Vroeger was ik echt een beetje boos op mijn ouders, als ze me niet op tijd waarschuwden", zegt een bezoeker van de tentoonstelling. "Ik wilde iedere avond Sesamstraat zien. Het is gewoon een beetje nostalgie als ik Tommie hier zie lopen. Dat was altijd mijn favoriet. Ik zie hem nu hier in het groot en al ben ik nu ouder denk ik toch: Oooh Tommie. Er komt echt heel veel terug hier."
De tentoonstelling is tot eind 2022 in Terschuur te zien.