Rivierengebied

Maasdriel wil snel orde op zaken op berucht vakantiepark

Omstreden chalets op Resort aan de Maas
Omstreden chalets op Resort aan de Maas © Omroep Gelderland
KERKDRIEL - Het gemeentebestuur van Maasdriel gaat ervan uit dat EuroParcs op vakantiepark Resort aan de Maas in Kerkdriel snel chalets verwijdert die in strijd zijn met de afspraken. Onlangs onthulde Omroep Gelderland op basis van bronnen bij justitie dat er verschillende kavels gehuurd worden door Sjef R., een in opsporingskringen bekende onderwereldfiguur uit Noord-Brabant.
Het college reageert op vragen die D66 stelde naar aanleiding van de onthullingen door Omroep Gelderland. Op het terrein van EuroParcs in Kerkdriel staan chalets die niet door EuroParcs zijn neergezet. Die chalets dateren van eerder. Bij de gemeente is er één persoon bekend die in het resort staat ingeschreven, terwijl er geen permanente bewoning mag plaatsvinden.

Historie als probleemcamping

In het verleden was op het terrein camping Maaszicht gevestigd, tot EuroParcs het overnam en er een modern resort van maakte met luxe vakantiebungalows. Op de camping werd gehandeld in verdovende middelen, er was sprake van prostitutie en geweldsincidenten tot een liquidatie aan toe.
De problemen leken met de nieuwbouw van het resort opgelost, maar de Maasdrielse D66-fractievoorzitter Tom van Engelen reageerde verrast en geprikkeld op het bericht dat er nog steeds sprake was van een onderwereldfiguur als huurder.
Het college van Maasdriel ziet signalen dat EuroParcs er alles aan doet om de gemaakte afspraken na te komen en ziet daarom nu geen aanleiding om te handhaven. Wanneer er niet wordt voldaan aan de afspraken kan de gemeente in het uiterste geval Resort aan de Maas sluiten, laat het college weten.