Rivierengebied

'Grapjas' gooit steen naar boot, burgemeester raakt gewond

Burgemeester Hoytink-Roubos raakte gewond aan haar scheenbeen
Burgemeester Hoytink-Roubos raakte gewond aan haar scheenbeen © Gemeente Overbetuwe / Patricia Hoytink-Roubos (bewerking Omroep Gelderland)
ELST - Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos van Overbetuwe is vrijdagavond bekogeld met een steen tijdens een boottocht op de Rijn. Ze raakte daarbij gewond, schrijft ze op haar Facebookpagina.
Hoytink-Roubos zat met een aantal andere burgemeesters op een boot toen het gebeurde. Een jongen gooide vanaf de oever een grote steen in hun richting en die raakte de burgemeester van Overbetuwe.

'Vol op mijn scheenbeen'

Hoytink-Roubos uitte haar woedde een dag later op Facebook. "Dank aan de grapjas die het gisteravond nodig vond een grote steen te gooien naar de boot waar ik ook op zat en die mij vol op mijn scheenbeen raakte."
Ze hield er een wond aan over en moest voor behandeling naar de huisarts. "Inmiddels veel pijn, een tetanusinjectie, 2 uur huisartsenpost, antibiotica, pijnstillers en voorlopig een paar dagen been hoog en moeilijk kunnen lopen verder."

Geen aangifte

Hoytink-Roubos denkt niet dat het om een gerichte actie tegen haar of een collega-burgemeester ging, maar om baldadigheid. Ze heeft geen aangifte gedaan bij de politie.