Rijk van Nijmegen

Weeze denkt te profiteren van chaos op Schiphol

Airport Weeze denkt te kunnen profiteren van problemen op Schiphol.
Airport Weeze denkt te kunnen profiteren van problemen op Schiphol. © Wikimedia Commons/Dietmar Rabich
WEEZE - Vliegveld Weeze verwacht de komende vakantieperiode bijna 300.000 passagiers. De Duitse luchthaven over de grens bij Nijmegen denkt te kunnen profiteren van de chaos op Schiphol.
In de deelstaat Nordrhein-Westfalen begint de zomervakantie al vroeg, op vrijdag 24 juni, meldt Omroep Berg en Dal. Tijdens dit eerste vakantieweekend worden al 12.000 passagiers verwacht.
Aangezien de vakanties in Duitsland en Nederland elkaar slechts deels overlappen duurt het complete seizoen in Weeze zo'n negen weken, waardoor het volume stijgt tot meer dan 280.000 vakantiegangers, ook met reizigers uit deze regio.
“Het hele luchthaventeam kijkt uit naar de vele vakantiegangers die voor onze luchthaven hebben gekozen. Samen met onze partners doen we er alles aan om onze klanten tijdens de zomervakantie een ontspannen en comfortabele start naar het zuiden te bieden", zegt Airport Weeze-directeur Sebastian Papst tegen de Duitse krant NRZ.
Vanaf Weeze kunnen vakantiegangers deze zomer vliegen naar 29 bestemmingen.
Schiphol beperkt in juli en augustus het dagelijkse aantal passagiers dat van de luchthaven gebruikmaakt, meldt de NOS. In juli mogen er dagelijks maximaal 67.500 reizigers vertrekken, in augustus gaat het om 72.500 reizigers. De maatregel is noodzakelijk vanwege het personeelstekort bij de beveiliging op Schiphol.